Fondator

Cafer Sadık Abalıoğlu

(1920 – 1994)

 

Si-a inceput cariera in afaceri facand comert cu pielarie la locul de munca al tatalui sau inca de pe vremea cand era student. Dupa moartea tatalui sau, Mehmet Ali ABALIOĞLU, in 1941, a plecat de la İstanbul Business College, s-a intors in Denizli si a inceput sa lucreze cu fratele sau mai mare Baki ABALIOĞLU. Dl. Cafer si Dl. Baki au cumparat Fabrica de faina Karabacak in 1944, cu participarea cumnatului lor Hacı Ahmet İNCEOĞLU.

Cafer, care a inceput afacerile la o varsta frageda, a facut al doilea pas important in viata lui hotarandu-se sa se casatoreasca in 1944. Sotia lui, doamna Zaferiye nu a fost doar secretul familiei lor fericite, dar a fost un sprijin real pentru sotul ei prin incurajarile sale.

Infiintarea Pamuk Ginnery in 1951 este considerata un pas important catre Abalıoğlu Holding. Dl. Cafer si partenerii sai au ales sa tina pasul cu ultimele tehnologii din domeniu. Ei au cautat, au gasit si au pus in aplicare modalitati de imbunatatire a calitatii in toate afacerile. Au inceput cu masini si echipamente stat-of-the-art.

Afacerea de familie a devenit una dintre cele mai importante afaceri din Denizli in anii '60. In plus fata de afacerile cu fainoase si  bumbac, s-au adaugat in portofoliul familiei comertul cu  bunuri de consum precum zahar, sare, combustibil, anvelope si dealing auto. Parteneriatul s-a incheiat in 1966 de comun acord. Aceasta decizie a adus noi responsabilitati fiilor sai, Mehmet Ali ABALIOĞLU si İsmet ABALIOĞLU. La vremea respectiva, Mehmet Ali ABALIOĞLU avea doar 19 ani iar fratele sau İsmet ABALIOĞLU 15 ani si era inca elev de liceu. Ei s-au ocupat atat de scoala cat si de afaceri si au preluat responsabilitati importante de business la o varsta frageda. Au lucrat zi si noapte facand economii semnificative.

In 1975, sub conducerea d-lui Cafer, familia a devenit partener la Dentas A.S. infiintata anterior.

Un alt moment important pentru familia Abalıoğlu a fost anul 1984 cand au intrat in parteneriat cu Er-Bakır. Primii pasi pentru pregatirea Er-Bakır pentru a deveni o companie internationala s-au facut cu mari eforturi. Dupa eforturile depuse pentru afacerea cu cupru, in 1990 totul era pregatit pentru productia de bobinare, visul cel mai mare al D-ului Cafer. Productia de bobinare de inalta tehnologie a inceput in 1991. 

Dl. Cafer a contribuit pe parcursul intregii vieti la evolutia comunitatii din care facea parte.  In conformitate cu principiul "imparte ceea ce ai preluat de la comunitate cu comunitatea", Cafer Sadık Abalıoğlu a construit Elementary School in 1973.

Ulterior, a coordonat constructia altei scoli in numele Dentas A.S. - societate unde era actionar. A treia scoala a fost construita in numele sotiei sale: Zaferiye Abalıoğlu Elementary School. In cele din urma, dupa moartea sa si a sotiei sale, Liceul Er-Bakır Science a fost construit impreuna cu familia Erikoğlu. Toate aceste unitati de invatamant au fost donate Ministerului Educatiei Publice, in cadrul lor fiind inscrisi aproximativ cinci mii de studenti anual.

Succesul companiilor pe care domnul Cafer le-a infiintat in 3 sectoare principale, incluzand ambalaje de hartie, textile si cupru, a depasit granitele nationale si s-a raspandit la nivel international. Dl. Cafer a fost un industrias si un remarcabil om de afaceri si a depus eforuri semnificative in propasirea comunitatii, in special in domeniul educatiei si al sanatatii. S-a stins pe 05 septembrie 1994.

Sotia sa, Doamna Zaferiye, care a contribuit in mare masura la succesul sau si la fericirea familiei sale, a decedat pe 26 decembrie 1994.

D-ul Cafer s-a ocupat de afaceri pana in ultimele zile ale vietii sale si a luminat calea pentru copiii si angajatii sai prin experienta, spiritul sau antreprenorial si capacitatea de decizie - calificative remarcabile de-a lungul vietii sale de business pe durata a 53 de ani. Principiile domnului Cafer se constituie drept baza pentru cultura organizationala si dupa ele s-au ghidat atat copiii sai cat si generatiile viitoare.

Mersul pe drumul pe care el a fost pionier este o mandrie. Intreprinderile pe care domnul Cafer le-a fondat pe baza unor valori remarcabile isi continua si astazi dezvoltarea, la fel ca in zilele de dinaintea disparitiei sale.

Ne amintim de domnul Cafer Sadık ABALIOĞLU cu respect.